zondag, februari 21, 2010

Politici, stop met dat belachelijke folderen!

Politici, stop met dat belachelijke folderen in verkiezingstijd!

Verkiezingstijd komt er weer aan. Politici kruipen uit hun grotten en gaan opgeleukt met een sjaal of een gekleurd jasje de straat op. “Praten met de burgers” noemen ze dat, “Horen wat er echt speelt onder het volk.”. Vooraanstaande politici lopen onhandig met hun foldertje door gure winkelcentra op zoek naar burgerslachtoffers. Natuurlijk vinden burgers het leuk om er één in het echt te zien, maar verschil gaat het niet maken. Ze bereiken nog geen promiel van de kiezers in dit gure winkelcentrum en de boodschap wordt niet duidelijker.

Waarom niet gewoon door het jaar heen duidelijk maken waar je voor staat. Ik durf te stellen dat er vrijwel niemand meer weet waar welke politieke partij voor staat, zelfs niet de partij waar op men stemt. De meesten zullen niet verder komen dan wat algemeen gewauwel als: “Die zijn alleen voor de rijken.” en “Die denken ten minste aan de arbeiders.” Sinds het einde van de verzuiling is het politieke partijen systeem vrijwel failliet met inmiddels Wilders als curator.

Laten politieke partijen zich eens heruitvinden en bepalen in heldere Jip en Janneke taal waar zij voor staan en waar zij zich daar van de andere partijen in onderscheiden. Men moet dan wel verder gaan dan: “Wij komen op voor de zwakkere”. Hoewel het oude links dat domein al jaren claimt zal elke partij dit natuurlijk roepen. Er moet weer wat te kiezen zijn en de burger moet weten en begrijpen waar een partij voor staat. Dan zul je direct zien dat je met minder partijen af kunt. Die boodschap moet permanent staan en dan is dat belachelijk folderen ook niet meer nodig. Als je dan al zonodig ineens de straat op moet, dan begrijpen de burgers ten minste voor welke boodschap je staat.



1 Comments:

At 6 april 2010 om 13:32:00 CEST, Anonymous Rinus said...

Arco jongen, je hebt helemaal gelijk! de groeten Rinus

 

Een reactie posten

<< Home