maandag, mei 03, 2010

Aanjagen van innovatie mislukking, ni...

Aanjagen van innovatie mislukking, niet bij Yuki!
Voorpagina NRC: Aanjagen innovatie mislukking.
We voelden het wel een beetje aankomen, maar nu is het officieel als mislukking geëvalueerd.  Ontzettend jammer en het zat er wel aan te komen. Regelmatig keek ik hoopvol op website maar ook die kwam niet verder dan algemene beleidsrichtingen zonder concrete aktie. Jammer, maar tegelijkertijd moeten we ook niet zeuren. Innovatie schrijf je niet in een beleidsnotitie alleen. Je kunt als ondernemer niet gaan zitten wachten op het beleid van de overheid. Innovatie zit in je hoofd en in je bedrijf. Dacht je echt dat Google of Apple hebben zitten wachten op een memo van Balkenende? En gek genoeg hebben we daar bij Yuki ook niet op gewacht. Gewoon tijd steken in idee-ontwikkeling en ondernemen in plaats van het ophalen van subsidie.

De overheid zou zich wel drukker moeten maken over haar eigen innovatie en infrastruktuur. Overheids automatiseringsprojecten zijn doorgaans een voorbeeld van hoe het fout kan gaan en helaas geen inspiratiebron van innovatie en daadkracht. Ik houd mijn hart vast bij de lopende projecten zoals xbrl en de digitale factuur ubl. Hier kun je als overheid de leiding nemen en het verschil maken.

Binnen de Yuki community zie ik gelukkig heel veel innovatieve daadkracht. Misschien moeten we het innovatie platform maar overnemen.